• Snabba leveranser
  • Enkla returer

denique

Vi som driver företaget heter Helene Rylander Berggren och Maria Rylander Masoumi. Helene är utbildad leg. naprapat och akupunktör. Sedan 1995 har hennes verksamhet bestått av naprapati på humansidan och sedan 2009 heltid med naprapatbehandling, akupunktur och laser på hästar.
 
Grundarna har även ett stort intresse för biomekanik och allt runt träning och rehabilitering. HorseCore som är en av de första produkterna i företaget är ett led i denna utveckling av bolaget. Vi vidareutbildar oss ständigt inom dessa områden.  
 
Affärsidén med Denique och HorseCore är att skapa hållbara och skadefria hästar och ryttare.
 
Maria Rylander Masoumi har drivit eget företag och coachat entreprenörer att hitta rätt kapital och har även mångårigt intresse för hästar. 
 
Vi samarbetar med främst  med flera hästkliniker i Stockholmsområdet. Samt håller utbildningar med tränare med olika teman. T.ex. lär dig känna igenom din hästs muskulatur, hästgym, situps och andra stabiliserande och rörlighetstränande övningar. Vi kan även hjälpa dig med sadelinpassning.  

HorseCore

Coreträning för din häst

HorseCore är ett coreträningssystem för hästar som hjälper hästen att aktivera musklerkedjor i rätt ordning och som ofta är underaktiverade. Detta resulterar i att hästen bär upp sig själv och ryttaren på bästa möjliga sätt och tränar hela sitt bålsystem. Hästens core aktiveras genom att elastiska band spänns runt magen och runt rumpan vilket stimulerar bakbenens rörelser och gör att hästen kliver in under sig mer. Stimulansen kommer från de elastiska banden vilket aktiverar receptorerna/ nervändarna i huden och ger neurologisk input till hästen att engagera sin coremuskulatur och bakben. 

file-12